Türkiye'de Yapılabilecek 5 Deniz Tatili Önerisi
Seyahat Rehberi - May 28, 2022
about-us

 

Türkiye’de Uygun Fiyata Yapılabilecek 5 Deniz Tatili Önerisi 

Türkiye, mükemmel coğrafi konumu ve iklimiyle yaz aylarından dünyanın her yerinden turistlerin ilgi odağı haline gelir. Türkiye’de tatil yapmak için seçenekler oldukça zengin ve çeşitlidir. Üç tarafı denizlere çevrili ülkemiz, özellikle yaz aylarında mükemmel bir deniz tatili yapmak isteyen kişilerin tercihleri arasındadır.  Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde popüler olan tatil rotaları her beğeniye karşılık verir: sakin tatil köyleri, upuzun plajları, ormanla kol kola kıyıları…  Bu yaz için deniz rotası araştıranların dikkatine: Sizin için Türkiye’de tatil için en güzel yerleri sıraladık.

 

 

 

Foça

İzmir'in benzersiz sahil ilçelerinden biri olan Foça, Ege kıyılarının ünlü Rum taş evlerine ev sahipliği yapar. Sessizliği ve doğal güzellikleri ile Türkiye’de tatil yapan tatilciler için benzersiz bir adrestir. Foça'da konaklamadan kafelere, balık restoranlarından günübirlik tekne turlarına kadar aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Bütün bunların yanında uygun fiyatları ile bütçenizi de korur. İzmir'e 70 km uzaklıktaki Foça'ya özel araç, İzban veya minibüs ile ulaşabilirsiniz. İzban'ı kullanıp Hatundere durağında inerseniz istasyonun önünden kalkan otobüse binerek Eski Foça'ya kolayca ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak, geniş bir bisiklet ağına sahip olan Foça'da bisiklet kiralayabilir, antik ruhu iliklerinize kadar hissedeceğiniz yolları keşfedebilirsiniz.

 

 

 

Ayvalık

Yeşilin masmavi denizle buluştuğu şirin bir tatil beldesi olan Ayvalık, Türkiye’de tatilin en sevilen noktalarından biri olarak her sene yüzlerce yabancı ve yerli turist tarafından ziyaret edilir. Arnavut kaldırımlı sokakları ile dikkat çeken samimi belde, tatil yapmak ve yılın telaşından uzaklaşmak isteyenlerin ilk duraklarından biridir. Yemyeşil doğası, masmavi kumsalları ve her yıl  yabancı turistleri ağırlama potansiyeli ile tüm tatil severlerin gözdesi konumundadır. Doğa yürüyüşlerini ve doğa tatillerini sevenler için de harika fırsatlar sunabilir. Yürüyüş parkurları ve gezi alanları ile bölgede unutulmaz bir konaklama yaşayabilirsiniz.

 

 

 

Olimpos

Antalya'nın batısında Kumluca ilçesinde Tahtalı Dağı'nın kenarında yer alan Olympos, bir Likya yerleşimi olarak karşınıza çıkar. Türkiye’de tatilin en sevilen noktalarından biri olan bu doğal alan, Caretta kaplumbağa türlerinin üreme alanının bir parçasıdır. Öte yandan zengin bir tarihe sahip olan bu tatil adresi; günümüzde turistlerin ve doğa severlerin uğrak noktalarından biridir. Arkeolojik kazıların da sıklıkla yapıldığı bu alan tarihi seven kişilerin de uğrak yerleri arasındadır. Genel olarak tarihi uygarlıkların kalıntıları ile tatil yeri planlamasında rol oynayan bir alandır. Yaz aylarında en popüler alışveriş ve tatil merkezleri arasında sayılabilir.

 

 

 

Datça

Etkileyici doğası, masmavi denizi ve tarihi binaları ile bir huzur ve sükunet abidesi olan Datça'yı keşfedebileceğiniz pek çok yer vardır. Doğayla iç içe olmak isteyenlerin buluşma noktası olan Datça, her yıl Türkiye’de tatil yapan binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlar. Datça, ziyaretçilerine gezilecek yerler için pek çok farklı seçenek sunabilir. Bu yerlerin başında, ilk yerleşimlerin kurulduğu eski şehirler, maviden yeşile dönen koylar ve bugüne kadar tarihe öncülük etmiş eski Datça kasabası gelir. Datça'da gezilecek yerlerden bazıları Eski Datça, eski Knidos kasabası, Datça yel değirmeni, Can Yücel'in evi, Datça Kalesi, Aşk Yolu, Ovabükü ve Knidos deniz feneridir.

 

 

 

Erdemli

Mersin’de şehir merkezine 17 kilometre uzaklıkta yer alan Erdemli, Türkiye’de tatil yapmak için Akdeniz’e kıyısı olan noktaları hedifleyen kişiler için idealdir. Benzersiz mavilikte plajlara sahiptir. Topraksu Plajı, Akdeniz Halk Plajı ve daha fazlasının yer aldığı Erdemli’de oldukça keyifli bir yaz tatili geçirebilirsiniz. Bütün bunlara ek olarak Erdemli’yi gezerken Mersin gezilecek bölgeler arasında bir liste de hazırlayabilirsiniz. M.Ö. inşa edilmiş olduğu kabul edilen Korykos Kara Kalesini, Kız Kalesi‘ni ve Kanlı Divane Ören Yeri‘ni gezebilirsiniz. Erdemli’de tatil yaparken hem Akdeniz’in eşsiz tarihini öğrenebilir hem de masvmavi denizinin keyfini çıkarabilirsiniz.