Balayı İçin En İyi Beş Yer Önerisi
Seyahat Rehberi - May 11, 2022
about-us

 

Balayı İçin En İyi 5 Yer Önerisi!

Balayı anılarının unutulmaz olmasını kim istemez ki? Düğün stresini henüz geride bırakmış ve yepyeni bir hayata ilk adımı atmış olmanın verdiği heyecanla kusursuz bir tatil yapmanın tam vakti. İster deniz, kum, güneş üçlüsüne doyacağınız bol dinlenmeli bir konsept isterseniz de her gün yeni yerler keşfedeceğiniz, her anı size ve eşinize yepyeni bir deneyim sunan bir konsept olsun; Bibiletle ile her zevke uygun rotalar belirlemek mümkün. Eğer balayında yurt içinde kalmak ve Türkiye’nin eşsiz güzellikteki bölgelerinden birine seyahat etmek istiyorsanız işte sizin için seçtiğimiz en iyi 5 balayı destinasyonu…

 

Kapadokya

Romantizme doyacağınız bir balayı tatili için en iyi seçeneklerin başında Kapadokya geliyor. Güneşin her rengine şahit olacağınız bu adreste; dilerseniz otelde kalıp muhteşem gün batımını izleyebilir veya güneşin doğuşuna şahit olmak için tüylerinizi diken diken edecek bir balon deneyimine ortak olabilirsiniz. Peri Bacalarının arasından yükselen sıcak hava balonlarını, tarihle bezenmiş taş konakların terasından izlemekse tatil anılarınız arasına ekleyebileceğiniz bir başka alternatif. Her yıl dünyanın pek çok farklı ülkesinden binlerce misafir ağırlayan Kapadokya, sadece manzarası, tarihi ve balonlarıyla değil; aynı zamanda lezzetleriyle de ünlü bir turistik bölge. Evliliğinin ilk günlerini aynı zamanda eşsiz tatlarla unutulmaz kılmak isteyenler, bu muhteşem bölgede yerini ayırtmak için hemen bilet bakmaya başlayabilir.

 

 

Kalem Adası

Şehrin gürültüsünden uzak, sadece dalga seslerini duyacağınız sakin bir balayı hayal ediyorsanız Kalem Adası beklentilerinizi karşılamaya hazır. Ege kıyılarının az bilinen cennet adalarından biri olan Kalem Adası’na İzmir’in Dikili ilçesinden bineceğiniz tekneler ile ulaşmanız mümkün. Adaya ayak basar basmaz tüm yorgunluğunuzu geride bırakacağınız bir tatil deneyimi kaçınılmaz. Muazzam bitki örtüsünden yükselen mis gibi kokular ile zihniniz dinginleşirken, etrafınızı saran turkuvaz deniz kendinizi Maldivlerde hissetmenizi sağlayacak. Dinlenme ihtiyacının yanı sıra balayında kültürel etkinliklere de yer vermek isteyen çiftler için adada pek çok tarihi eser görme imkanı da mevcut. Üstelik Kalem Adası, sahip olduğu ılıcalar sayesinde sadece yazın değil kış aylarında evlenmeyi tercih edenler için de oldukça tatmin edici bir varış noktası olacaktır. Burada geçireceğiniz birkaç günün sonunda yeni hayatınıza tamamen dinlenmiş ve tazelenmiş olarak başlayabilirsiniz.

 

 

Adatepe

Kalabalıktan uzaklaşmayı ve doğanın sakinliğinde kendini yenilemeyi hayal edenler için Adatepe, adeta cennette gibi hissedeceğiniz bir balayı geçirmenizi sağlayacak. Çanakkale’nin en çok turist ağırlayan bölgelerinden Kaz Dağları’nın içine saklanmış gizli bir sahil köyü olan Adatepe’de eşiniz ile birlikte hem düğün yorgunluğunu üstünüzden atacak hem de tekrar tekrar gitmek isteyeceğiniz yeni bir kaçış noktası keşfetmiş olacaksınız. Farklı aktivite seçenekleri de sunan bu köyü tercih eden çiftler, her ne kadar balayında da olsa Mıhlı Çayı ve Zeus Sunağı ‘nı mutlaka görmek isteyecek. Sabahları çam ağacı kokularıya bezenmiş sokaklarında yürüyüş yapacağınız, denize ve güneşe doyacağınız günün ardından Türk ve Rum kültürüyle harmanlanmış nefis lezzetlerle geceyi karşılayacağınız romantik bir tatil alternatifi için Adatepe’yi değerlendirmekte fayda var. 

 

 

Abant

Hangi mevsimde evlenmiş olursanız olun Abant, muhteşem bir balayı destinasyonu olacaktır. Bahar ve yaz aylarında evlenen çiftler için Abant, görünümüyle kendine hayran bırakan ağaçların ortasında bulunan Abant Gölü’nde eşinizle başbaşa sandal gezintileri yapma olanağı sağlar. Oksijene doyacağınız bir tatil deneyimi sunan bu bölgeyi tercih ederek göl etrafında faytonla gezdiğiniz, yeşilin her tonunda yapraklarla bezenmiş tabiat parkında yürüyüş yaptığınız, bisikletle romantik gezintilere çıktığınız unutulmaz anılarla dönmeyi garanti edebilirsiniz. Kış aylarında balayına çıkacak yeni evliler de Abant’ta eşsiz kar manzaralarına tanıklık edecekleri unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayabilir.

 

 

Olimpos

Balayında doğa ile iç içe olmayı, sessizliği ve dinlenmeyi hayal edenler için Olimpos hayal kırıklığına uğratmayacak bir adres. Ağaç evleri ile ünlü bu tatil beldesinde ister bungalovda kalarak deniz kıyısında gözlerinizi açabilir isterseniz otelde konaklayarak gündüzleri plajda karetta karettalar ile buluşabilirsiniz. Hem yemyeşil doğası hem de tarihi ile size dolu dolu bir balayı yaşatacak olan Olimpos’tan çevredeki diğer güzel tatil beldelerine günübirlik geçerek rotanıza tekne keyfi de ekleyebilirsiniz. Hayatını yaz aylarında birleştirmeye hazırlanan çiftler için hatırlatmak gerekirse; sadece yurt içi değil yurt dışından da oldukça fazla turist ağırlayan bu bölgeye istediğiniz tarihte gidebilmeniz için şimdiden bilet bakmakta fayda var.