Dalaman Uçak Bileti

Dalaman

Dalaman Kalkışlı Yurt İçi Uçak Biletleri
Dalaman

Muğla’nın en güzel ilçelerinden biri olan Dalaman’ın tarihi M.Ö. 2000 yılına kadar uzanır ve bölgeye ilk yerleşenler Lukkalar olarak bilinir. Dalaman ve çevresine en büyük iz bırakan uygarlık olan Likyalılar ise M.Ö. 1600’lü yıllarda bu bölgede yaşamıştır. Dalaman ve çevre yerleşim yerlerinde, Likyalılar’dan kalan ve tarihi dokusunu koruyan birçok eser bulunur. Bu özelliğiyle tarih severlerin yakın markajında olan Dalaman, doğasıyla da oldukça cezbedicidir. Cumhuriyetin kurulmasının ardından Köyceğiz ilçesine bağlı olan Dalaman, 1983 yılında Atakent Beldesi ile birleştirilerek ilçe statüsüne sahip olmuştur. Coğrafi konumu, uluslararası havalimanı ve uzun süren yaz sezonu ile her yıl binlerce turistin uğrak yeri olan Dalaman’a bağlı 16 adet köy bulunur. Ege Bölgesi’nde yer alan Dalaman; doğuda Fethiye, kuzeyde ve batıda Ortaca ile komşudur. Şehrin güney sınırını Akdeniz oluşturur.

Dalaman gezi rehberi

Dalaman’a Ne Zaman Gidilir?  

Dalaman yüksek sıcaklık ortalaması ile hemen hemen her mevsim tatil yapmaya uygun bir şehirdir. Dalaman’ı ziyaret ettiğinizde etrafında bulunan eşsiz koy ve plajlardan faydalanmak için en az 4-5 günlük bir tatil planı yapmalısınız. Antik kentleri ile de yerli ve yabancı turistlerim ilgisini çeken Dalaman’da kış ayları ılık ve yağışlı, yaz ayları ise sıcak ve kurak geçer. Kış aylarında adeta tropik özellikler sergileyen bölgeye oldukça fazla yağış düşmektedir. Bu yağışlar bazen günlerce durmadan devam edebilir. Bu nedenle Dalaman’a tatil amaçlı olarak kış aylarında gitmek pek doğru bir tercih olmayabilir. Dalaman’ın birçok festivale ev sahipliği yapıyor olması sebebiyle, seyahatinizi keyif alacağınızı düşündüğünüz festival tarihlerine göre şekillendirebilirsiniz.

Dalaman’daki Festivaller  

Dalaman’da her yıl düzenli olarak bisiklet festivali yapılmaktadır. Bunun haricinde Dalaman’a sadece 10 km uzaklıktaki Ortaca ve 28 km uzaklıktaki Köyceğiz’de de çeşitli festivaller düzenlenir. Tüm festival programına Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün internet sayfasından ulaşabilirsiniz. Yıl içerisinde düzenlenen planlı festivaller şunlardır: 

  • Dalaman Yeşil Elmas Bisiklet Festivali (Mayıs)
  • Uluslararası Açık Su Yüzme Yarışı (İztuzu-Ortaca - Nisan)
  • Atatürk Köprüsü Şenliği (Ortaca – Mayıs)
  • Tarım Çevre ve Turizm Festivali (Ortaca - Haziran)
  • Ekin Sanat Günleri (Ortaca - Eylül)
  • Altın Aslan Türk Filmleri Festivali (Köyceğiz - Ağustos)
  • Briç Festivali (Köyceğiz - Temmuz)
  • Motosiklet Festivali (Köyceğiz - Temmuz)
  • Bisiklet Festivali (Köyceğiz - Ekim)

 

Dalaman’da Gezilecek Yerler

Ege ve Akdeniz’in birleşim noktasında konumlanan Dalaman, tarihi güzellikleri ve özellikle de uçsuz bucaksız masmavi denizi ile Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken tatil rotaları arasında yer alıyor.

Sarıgerme

Dalaman’a 12 km uzaklıkta bulunan Sarıgerme hem belde içindeki tarihi yapıları hem de eşsiz plajıyla büyüleyici bir tatil fırsatı sunar. Plajda çeşitli su sporları aktiviteleri yapabilir ve plajın hemen karşısında yer alan Baba Adası’nda muhteşem su altı manzarasına tüplü dalış gerçekleştirebilirsiniz. Sarıgerme Plajı kilometrelerce uzunluğu, yaklaşık 100 metreye varan genişliği ve incecik kum tanecikleri ile misafirlerini bambaşka bir dünyaya götürür. Plajdan itibaren yer yer 100-120 metre boyunca sığlık olan denizin keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. 

Sarıgerme plajı

Dalaman Çayı 

Dalaman Çayı

Gölhisar ilçesinde doğan ve Dalaman’dan Akdeniz’e dökülen Dalaman Çayı, muhteşem güzelliğiyle her yıl binlerce ziyaretçi ağırlar. Tamamen orman içinde bulunan nehir etrafında birçok balık lokantası vardır. Bu lokantaların aynı zamanda çay bahçesi tadından dizayn edilmiş oldukça keyifli vakit geçirebileceğiniz kısımları da bulunur. Dalaman Çayında rafting oldukça rağbet gören bir aktivitedir.

Kapıdağı Yarımadası 

Batı Akdeniz Bölgesi’nin en büyük ikinci yarımadası olan Kapıdağı Yarımadası, Sarsala-Hurmalı koyları arasında kalır ve Dalaman Havalimanı’nın hemen yanı başındadır. Barındırdığı eşsiz güzellikteki koylarının etrafı irili ufaklı birçok ada ile süslüdür. Yarımada birçok tarihi kalıntıya da ev sahipliği yapar. 

Hippokome Antik Kenti 

Bölgede yaşamış olan Karya Uygarlığı dilinde At Şehri anlamına gelen Hippokome, Dalaman’a 30 km mesafede bulunan Çöğmen Köyü sınırları içindedir. Antik şehirde 3 büyük kaya mezarı bulunur. Roma ve Bizanslılardan kalma birçok tarihi yapıyı bu antik kentte görme imkânı bulabilirsiniz.

Antik Demirciler Çarşısı 

Dalaman’a bağlı Gürköy’den yaya olarak ulaşabileceğiniz Antik Demirciler Çarşısı, 13. yüzyılda Rumlar tarafından inşa edilmiştir. Yöre halkı tarafından Demirci Çarşısı olarak isimlendirilen antik çarşıda tarihi dokuların yanında ustalıkla yapılmış birçok ürüne ulaşabilirsiniz.

Dalaman’da Nerede Kalınır?  

Dalaman nerede kalınır

Popüler bir tatil bölgesi olan Dalaman konaklama seçeneği açısından oldukça zengindir. Hem şehir merkezinde hem de çevresinde birçok otel, motel ve pansiyon bulunur. Ev kiralamak da sıklıkla tercih edilen konforlu konaklama seçenekleri arasındadır. Sunduğu imkânlara bağlı olarak konaklama fiyatlarının oldukça değişken olduğu söylenebilir. Havalimanı ile şehir merkezi arasında bulunan Dalaman Airport Lykia Resort Otel diğer Dalaman otellerine göre ön plandadır. Merkezde bulunan Karacan Park Hotel ve Burç Hotel de sıklıkla tercih edilen seçeneklerdendir. Ayrıca ilçede bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun işletme sorumluluğunda bulunan sosyal tesisler içerisinde bulunan otelde de kalma imkânı bulabilirsiniz. Sarıgerme Plajı’na yakın konumda bulunan Hilton Dalaman Sarıgerme Resort ve Robinson Club Sarıgerme Park gibi oteller de Dalaman’da konaklayabileceğiniz en iyi oteller arasındadır.

Dalaman’da Ne, Nerede Yenilir?  

Ege Bölgesi’nde olmasına rağmen zeytinyağlı sebze yemeklerinin yanı sıra kendine özgü et yemekleri ile de dikkat çeken Dalaman, özellikle deniz mahsülleri konusunda zengin bir mutfağa sahiptir. Dalaman Çayı’nda tutulan yayın balığı, mavru kefali ve mavi yengecini mutlaka denemelisiniz. Deniz börülcesi ve sılcan yoğurtlaması olarak bilinen ünlü mezelerin tadına bakmadan Dalaman’dan dönmemelisiniz. 

  • Sac kavurma: Çınar Restoran
  • Yöresel mezeler: Zeytin Restoran
  • Çorba& Et yemekleri: Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu

 

Dalaman’da Ne, Nereden Alınır?

Küçük bir güney kasabası olan Dalaman şehir merkezinde alışveriş yapabileceğiniz çok fazla mağaza bulunmaz. Ancak özellikle yöresel bal ve reçellerin satışa sunulduğu Buram Bal’dan yöresel ürünler alabilirsiniz. Bunun yanında bölgeye büyük bir canlılık katan Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu Sosyal Tesisleri’nde de yöresel tatlar bulmanız mümkün. Mağazalar genellikle merkezdeki en büyük cadde olan Atatürk Caddesi’nde bulunur. 

Dalaman’da Gece Hayatı 

Dalaman Gece Hayatı

Dalaman şehir merkezinde birçok gece kulübü bulunur. Sarıgerme Street Bar, M&S Disco ve Cadde Cafe & Bar en çok tercih edilen gece mekânları arasındadır. Ancak çevre bölgelerde çok daha profesyonel mekânlara ulaşmanız mümkün. Örneğin Dalaman’a sadece 25 km uzaklıktaki Dalyan, 15 km uzaklıktaki Göcek ve 44 km mesafedeki Fethiye’de çok sayıda gece mekânı bulunur. Buralardaki gece kulüpleri daha çok yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek şekilde işletilir.
 

 

Dalaman
23 Kas Cmt, Yağmurlu
21,66°
Paz
11,4°
Pzt
6,14°
Sal
6,05°
Çrş
8,73°
Prş
10,87°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery