Türkiye’de Nerelerde Rüzgar Sörfü Yapabilirsiniz?
Seyahat Rehberi - 31 Temmuz 2022
about-us

Ülkemizdeki en yaygın su sporlarından biri olan rüzgar sörfü, ekstrem sporlar arasında en güvenli olanlardan biridir. Bu sporda diğer su sporları gibi dalgaya ihtiyaç duyulmaz. Rüzgar sörfü yapmak için eğitim almak önemlidir. Ülkemizdeki popülerliği hızla artan bu sporu yapmak isteyenler için deneyimli hocaların eğitim verdiği birçok okul vardır. Bu okullar genellikle Türkiye’de rüzgar sörfü yapılan şehirlerde bulunmaktadır. Bu yazımızda Türkiye’de nerelerde rüzgar sörfü yapabileceğinizi anlatacağız.

 

Muğla-Datça

 

Ülkemizin popüler sörf yerlerinden biri olan Datça, Ege’nin sert rüzgarları nedeniyle sörf yapanların sık sık tercih ettiği bir yerdir. Marmaris’e 70 km uzaklıkta bulunan Datça’ya Haziran-Ekim ayları arasında Bodrum’dan feribot seferleri düzenlenmektedir. Datça’daki rüzgar zaman zaman şiddetini artırabilir. Bu nedenle bu bölge, daha çok profesyonel sporcular için uygundur. Sporcular genellikle Temmuz ve Ağustos aylarında gelerek hem denizin hem de sörfün tadını çıkarırlar. Ayrıca Datça’ya sörf yapmaya gelenler için çok sayıda tesis bulunmaktadır.

 

Bodrum-Bitez

 

Bitez, ulaşımın kolay olması nedeniyle sık tercih edilen rüzgar sörfü sahillerinden biridir. Bu sahilleri, tatil yapmaya gelen turistler de rüzgar sörfü yapmak için kullanmaktadır. Turistler bir yandan deniz ve kumun tadını çıkarırken diğer bir yandan rüzgar sörfü yaparak adrenalin dolu anlar yaşamaktadır. Bodrum’un gözde turizm alanlarından biri olan Bitez, otogardan 15 dakikalık uzaklıktadır. Bitez’de yılın her ayında rüzgar sörfü yapılabilir. Yılın her döneminde farklı yaşlara sahip herkes, rüzgar sörfü yapabilir. Burada sörf için gereken tüm ihtiyaçları karşılayabileceğiniz kiralık malzeme dükkanları da bulunur.

 

İzmir-Alaçatı

 

Alaçatı, ülkemizdeki en iyi rüzgar sörfü merkezlerinden biridir. Türkiye’de rüzgar sörfü denildiğinde akla ilk gelen yerlerdendir. Burası tüm dünyada bilinen ve sık sık turistlerin geldiği bir sörf merkezidir. Denizin yoğun yapısı ve İzmir’in sert rüzgarıyla birlikte yılın her mevsiminde burada sörf yapılabilir. Sörf sporcuları nisan ve kasım aylarında buraya daha sık gelirler. İzmir Alaçatı’da birçok sörf okulu bulunur. Yıl boyunca rüzgarın devam etmesi ve korunaklı sığ suları olması nedeniyle sörf okullarının beğenisini kazanmıştır. Ayrıca sörf tahtası ve kıyafetleri gibi sörf için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm malzemeleri Alaçatı’da kiralık veya satılık olarak bulabilirsiniz.

 

Muğla-Fethiye

 

Ülkemizde turistik yerlerin başında gelen Fethiye’de pek çok ekstrem spor yapılmaktadır. Yamaç paraşütü ve rafting gibi birçok aktivitenin bulunduğu bu bölge, daha sakin bir spor olan rüzgar sörfünün de yapıldığı bir bölgedir. Sörf tutkunlarının yoğun olarak tercih ettiği plajlarda adrenalin seviyesi hızla artar. Sporcular kendini Fethiye’nin rüzgarına teslim ederek heyecan dolu, eğlenceli anlar yaşarlar. Rüzgar sörfünü öğrendikten sonra Fethiye’nin eşsiz güzellikteki koy ve plajlarında sörfün tadını çıkarabilirsiniz.

 

Gelibolu-Saros Körfezi

 

Ege’nin en kuzeyinde yer alan Saros Körfezi, haziran ve eylül ayları arasında tercih edilen rüzgar sörfü merkezlerinden biridir. Gelibolu’nun pek çok yerinde rüzgar sörfü yapılabilir. Denizin dibindeki akıntılar sayesinde sürekli temiz ve berrak olan körfez sporcuları büyülemektedir. Rüzgar sörfü malzemeleri kiralayabileceğiniz yerler Saros Körfezi’nde oldukça azdır. Bu nedenle burada rüzgar sörfü yapmaya gidecekseniz, malzemelerinizi yanınızda götürmenizde fayda vardır.

 

Bu yazımızda sizlere Türkiye’de nerelerde rüzgar sörfü yapabileceğinizi anlattık. Ekstrem doğa aktiviteleri ve daha fazlası hakkında bilgi almak için diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz. Ucuzyolu ekibi olarak sizlere yenilikçi, kullanıcı odaklı ve tam müşteri memnuniyeti ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Ucuzyolu’da tüm uçak ve otobüs biletlerini tek bir platformdan inceleyebilirsiniz. Uçak ve otobüs biletleri için uygulamamızı indirebilir veya sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

 

İlginizi Çekebilir; Kamp Yapmanın Tam Zamanı: Kamp Ekipmanında Neler Olmalıdır?