Yaz Bitmek Üzereyken 4 Tatil Yeri Önerisi!
Seyahat Rehberi - 01 Eylül 2022
about-us

Yaz Bitmek Üzereyken 4 Tatil Yeri Önerisi!

Pandemi döneminden dolayı oldukça zorlayıcı geçen bir kış mevsiminin ardından alınan kısıtlama tedbirlerinin birçoğunun da kaldırılması ile bu yaz herkes soluğu tatilde aldı. Evinde kalmak zorunda olan herkes için oldukça hareketli ve eğlenceli bir yazdı. Birçok kişinin yaz planları çoktan hazırdı bile. Yaz aylarının sonuna yaklaşırken ise sıra yaz sonu tatili seçeneklerinde. Birçok kişi tarafından en sevilen tatil seçeneklerinden biri olan yaz sonu tatili, özellikle sezon sonuna doğru sessiz, sakin ya da daha az kalabalığın olduğu bir tatili sevenler için oldukça ideal. 

Yazımızda ise yaz sonu yaklaşırken yaz sonu tatili yapmak isteyenlerin tercih edebilecekleri 4 tatil yeri önerisi hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışacağız. 

Yaz Sonlarında Sıcak Bir Tatil İçin: Antalya

Ülkemizde tatil denince akıllara ilk gelen yerlerden biri tabii ki Antalya. Farklı tatil seçenekleri ile her yaz milyonlarca turisti ağırlayan Antalya’da ise yaz sonları aslında gerçek tatil severlerin en keyif aldıkları dönemlerden. Akdeniz ikliminin kavurucu sıcaklığının yerini keyifli bir sıcaklığa bıraktığı yaz sonunda kalabalığın da azalması ile Antalya’nın tadını daha iyi çıkarabilirsiniz. Özellikle Eylül ayı Antalya’da yaz sonu tatili için en çok tavsiye edilen aylar arasında yer almaktadır. Eylül ayında hava rahatlarken deniz suyu ise neredeyse 30 dereceye yakındır. Temmuz ve Ağustos aylarındaki neredeyse nefes aldırmayan sıcaklara maruz kalmazsınız. 

Gece Eğlencesiyle Son Yaz Akşamları İçin: Marmaris

Akdeniz ve Ege gibi muhteşem iki coğrafyanın tam kesişim noktasında yer alan Marmaris, Muğla’ya bağlı aslında küçük bir kasabadır. Marmaris’te gündüz saatlerini koylarda tekne turları ile yüzerek, antik kentlerde dolaşarak ve sahip olduğu mağaraları, şelaleleri gezerek geçirebilirsiniz. Ancak Marmaris’te asıl eğlence ise gece saatlerinde başlamaktadır. Sahip olduğu barlar sokağında yer alan mekanlarda sabaha kadar eğlenebilme şansı yakalarsınız. Yaz aylarında inanılmaz bir kalabalığa sahip olan bu eğlence mekanları yaz sonu tatil zamanlarında ise deniz, kum ve güneşin yanı sıra eğlencenin tadını çıkarmak isteyenler için en uygun mekanlardır. Yaz sonu tatilini eğlenceli bir kapanış ile yapmak istiyorsanız Marmaris’i tercih edebilirsiniz. 

Lüks ve Salaş Bir Tatil İçin: Alaçatı

Ünü ülke sınırlarını aşarak bütün dünyada yayılan son zamanların en popüler tatil yerlerinden biri olan Alaçatı, yaz sonu tatili için de en uygun yerlerden biri. Bütün kalabalığın yaz aylarında sokakları doldurduğu Alaçatı’da lüks ve salaş gerçek tatilin tadını çıkarmak istiyorsanız yaz sonu tatilini tercih etmelisiniz. Böylece Ege’nin kendisine has dokusunu iliklerinize kadar hissedeceğiniz sokaklarında rahatça dolaşabilir, bir türlü yer olmayan butik otellerinde, plajlarında, restoranlarında rahatlıkla yer bulabilir, el değmemiş plajlarına rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 

Kafa Dinlemek ve Biraz Sakinlik İçin: Ayvalık

Yaz mevsiminin kapanışını sessiz ve sakin bir yazlık bölgede keyifli bir şekilde yapmak istiyorsanız Ayvalık yaz sonu tatili için tam size göre bir yer. Her mevsim ziyaret edilebilen tatil yerlerinden biri olan Ayvalık’ın muhteşem doğal güzellikleri,  Ege’nin dokusunu yansıtan sokaklarında eşsiz lezzetleri ile unutamayacağınız bir yaz sonu tatili deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Ucuz yolu ekibi olarak bu yazımızda yazın bitmesine sayılı günler kala yaz bitmek üzereyken 4 tatil yeri önerisi konusunda yaz sonu tatili için gidebileceğiniz tatil yerleri hakkında başlıklar halinde kısa bilgiler vermeye çalıştık.  Yaz sonu tatili için tatil yeri önerileri ve benzeri içerikler için sitemizde bulunan diğer yazılara göz atabilirsiniz. Seyahat planlarınızı en basit ve en ucuz şekilde planlamak istiyorsanız seyahatin en kolay ve en ucuz yolu için uçak veya otobüs bileti seçeneklerine sitemiz üzerinden mutlaka göz atmalısınız.