Sonbahar Tatiliniz İçin 4 Harika Rota!
Seyahat Rehberi - 27 Eylül 2022
about-us

Sonbahar Tatiliniz İçin 4 Harika Rota!

Yazın sıcaklarından bunalan, vakit bulamayan veya serin bir sonbahar tatilinin keyfini çıkarmak isteyenleriniz vardır. Sonbaharın eşsiz huzuru ve doğanın muhteşem güzelliğiyle baş başa kalacağınız, yılın yorgunluğu ve stresini üzerinizden atacağınız tatil yerlerini Ucuzyolu ekibi olarak sizin için sıraladık. Birbirinden güzel tatil rotalarından sonbahar tatiliniz için size en uygun olanını seçip kış öncesinde yapacağınız tatilinizin keyfini çıkarın. 

Kaz Dağları

Kaz Dağları; endemik türleri bulundurduğu bitki örtüsü, biyoçeşitlilik açısından çok zengin olan ormanları, içme suyu kaynakları olan akarsuları ve muhteşem havasıyla vazgeçilmez tatil yerlerinden biridir. Çanakkale ve Balıkesir’e yayılan Kaz Dağları çok geniş bir alana yayılmıştır ve dağın ufak bir kısmı milli parkı oluşturmaktadır. Çevresi büyük ölçüde dağlarla kaplıdır ve yakınında yerleşim alanları çok seyrektir. Birçok güzelliği içerisinde barındıran Kaz Dağları, dünyanın en zengin ikinci oksijen kaynağına ev sahipliği yapmaktadır. 

Kaz Dağları’nda bizzat keşfe çıkarak muhteşem doğasının ve güzelliklerinin tadını çıkarmalısınız. Ufak bir kaçamak yaparak rutin hayatınızdan uzaklaşmak istiyorsanız sonbahar tatiliniz için Kaz Dağlarını tercih edebilirsiniz.

Kapadokya

Kapadokya, Türkiye’nin Nevşehir ilinde bulunan, doğanın ve tarihin iç içe bulunduğu bir yerdir. Kapadokya’nın ilgi odağı olan peri bacaları, milyonlarca yıl önce yaşanan volkanik faaliyetler ile meydana gelmiştir. Antik dönemden kalma tarihi eserler mevcuttur ve bu nedenle bünyesinde pek çok kültürel miras bulundurur. Burada el yapımı birçok ürün bulmanız mümkündür. Bölge, üzüm ve şarapçılık ile ünlüdür. Aynı zamanda İç Anadolu bölgesinin tam ortasında bulunduğu için karayolu veya havayolu ile Nevşehir’e ulaşım oldukça kolaydır. Köklü bir tarihe sahip olan Kapadokya, Türkiye’de yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği şehirdir.

Siz de bu sonbahar tatilinizde tarihin izlerini taşıyan ve bir doğa harikası olan Kapadokya’yı ziyaret etmelisiniz. Peri bacaları dahil Göreme Milli Parkı, Aşıklar Vadisi, Uçhisar ve Ortahisar Kaleleri, Güvercinlik Vadisi, Ihlara Vadisi, Derinkuyu’yu görmek ve keşfetmek için hemen biletinizi alın!

Sapanca

Her yıl pek çok yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Sapanca, gölün çevresinde güzelliklere ve yeşilliklere doyacağınız bir deneyim sunuyor. Sakarya ilinin bir ilçesi olan Sapanca, Marmara Bölgesinde bulunur. Engebeli, dağlık bölgeleriyle birlikte verimli topraklara sahip ovalara sahiptir. Sapanca gölünün kıyısındaki bitki türleri çeşitliliği ve suyun berrak maviliği ile sonbahar tatili için akla ilk gelen yerlerden biridir. Temiz havası, doğası ve pek çok aktiviteleri ile son zamanlarda çok tercih edilen bir yer haline gelmiştir.

Dört mevsim de gidebileceğiniz Sapanca’nın en güzel dönemi, tabloyu andıran görüntüsüyle renk dönüşü yaşanan sonbahardır. Dingin, huzurlu ve doğayla iç içe vakit geçirebileceğiniz bir tatil yeri olarak Sapanca’yı sonbahar tatili rotalarımıza ekledik. 

Sonbaharda kamp yapmak istiyorsanız bu yazımızı incelemeyi unutmayın; https://www.ucuzyolu.com/blog/yazi/kamp-yapmanin-tam-zamani-kamp-ekipmaninda-neler-olmalidir/ 

Artvin

Artvin, Doğu Karadeniz’de yer alan ve Karadeniz’in en yeşil ve turistik illerinden biridir. Ortasından geçen Çoruh Nehri ve bu nehrin doğal olarak oluşturduğu vadi ve kanyonları, yüksek dağları, yeşilin her tonunu görebileceğiniz yaylaları, tarihi kiliseleri ve çok daha fazlasını görebilirsiniz. Ayrıca gerçekleşen çeşitli şenlik ve festivallere katılabilir, trekking ve rafting gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

Binlerce yıllık tarihi ve köklü kültürü ile dikkat çeken Artvin, doğa güzelliklerinin yanı sıra sıcak kanlı insanlarıyla da bilinmekte. Serin bir havada yeşilliklere doyacağınız aynı zamanda çeşitli festival ve eğlencelere katılabileceğiniz bir sonbahar tatili için önereceğimiz son rota Artvin oldu. 

Bu yazımızda “Sonbahar Tatiliniz İçin 4 Harika Rota!” başlığı altında hem stresinizi atacağınız hem de ruhunuzu dinlendirebileceğiniz sonbahar tatili yerlerini sıraladık. Sizin de böyle bir tatil planınız varsa tüm otobüs ve uçak bileti seçeneklerini tek bir platformda sunduğumuz UCUZYOLU web sitemizi ziyaret ederek tatil rotanıza en uygun fiyattaki biletlerden yararlanabilirsiniz.