Balkanlarda Vizesiz Seyahat Edebileceğiniz 5 Yer!
Seyahat Rehberi - 22 Eylül 2022
about-us

Balkanlarda Vizesiz Seyahat Edebileceğiniz 5 Yer!

Seyahat severler için yeni ülkeleri ziyaret ederek yeni yerleri, kültürleri, yemekleri keşfetmek her zaman heyecan verici bir deneyim olmuştur. Ancak yurtdışı gezilerinde uygulanan vize gibi bazı prosedürler seyahat severler için zorlayıcı bir süreç oluşturabilmektedir. Bu yüzden yurtdışında tatil yaparak yeni yerler keşfetmek isteyen çoğu kişinin öncelikli seçimi vizesiz seyahat edebilecekleri ülkelerdir. Son zamanlarda hem Türkiye’ye yakınlığı hem de kültürel ve coğrafi özellikleri ile vizesiz seyahat edilebilen ülkelerden birçoğu da Balkanlar’da bulunmaktadır. Vizesiz seyahatin sağladığı rahatlık sayesinde birçok seyahat sever son zamanların popüler turlarından olan Balkanlar Turu’na katılarak ya da kendi imkanları ile Balkanlar’ı ziyaret ediyor. 

Balkanlar ya da bilinen diğer adı ile Balkan Yarımadası ise Avrupa’nın güneydoğu kısmında yer alıyor. Kelime anlamı olarak “Dağlık Yer” anlamına gelen Balkanlar’da, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya,  Romanya, Sırbistan, Slovenya, Türkiye (Doğu Trakya) ve Yunanistan ülkeleri yer almaktadır. 

Yazımızda ise Balkanlar’da yer alan Balkanlar Turu veya kendi imkanlarınız ile vizesiz seyahat edebileceğiniz Balkan ülkeleri hakkında kısa bilgiler vermeye çalışacağız. 

Kuzey Makedonya-Üsküp

Kuzey Makedonya, 90 güne kadar olan seyahatlerde vizesiz seyahat edebileceğiniz Balkan ülkelerinden biri. Kuzey Makedonya’nın başkenti olan Üsküp, Avrupa’nın hem tarihi hem de doğal güzelliklerini içerisinde barındıran şehirlerden biri. Birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış şehir, 1395 ve 1912 yılları arasında uzun bir süre Osmanlı İmparatorluğu egemenliğinde kalmış. Bu yüzden ülkede gezerken Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerine rastlamanız mümkün. 

İstanbul-Üsküp biletleri için: https://www.ucuzyolu.com/ucak-bileti/ara/

Sırbistan-Belgrad

Sırbistan, Türkiye’den gelenler için 180 gün içerisinde 90 gün vizesiz seyahat imkanı tanıyor. Bu imkanı değerlendirerek Beyaz Şehir olarak da bilinen Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ı gezerek sahip olduğu kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerini görme şansı yakalayabilirsiniz. Şehir her ne kadar tarih boyunca birçok savaşın ortasında kalarak yıkımlara şahit olsa da şehirle özdeşleşen birçok yapı günümüze kadar ulaşmayı başarmış. 

Arnavutluk-Tiran

Arnavutluk’un başkenti ve Balkanların en büyük şehri olan Tiran’a, 90 güne kadar vizesiz seyahat edebilirsiniz. Avrupa’da yeni gelişmekte olan bir şehri ziyaret etmek istiyorsanız Tiran’ı mutlaka görmelisiniz. İkinci Dünya Savaşı sonrasında Balkanlar Savaşı’nı atlatan Tiran ayrıca uzun süre baskı ve dışarıya kapalı bir şekilde yönetilmesinin de acısını çıkarıyor diyebiliriz. Uzun süredir zor zamanlar yaşayan şehir son zamanlarda oldukça hareketlenmiş durumda. 

Bosna Hersek-Saraybosna

Vizesiz seyahat düzenleyebileceğiniz bir diğer Balkan ülkesi olan Bosna – Hersek’e 180 gün içerisinde 90 gün boyunca vizesiz seyahat edebilirsiniz. Bosna-Hersek’in başkenti olan Saraybosna ülkenin en çok seyahat edilen şehri. Uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu’nun egemenliğinde kalan şehirde Osmanlı Dönemi’nden kalma birçok esere ve kültürel özelliklere şahit olabilirsiniz.

Karadağ-Podgorica

Balkanların dağlık olmayan nadir yerlerinden biri olan Karadağ’ın Podgorica şehrine 180 gün içinde 90 gün vizesiz seyahat edebilirsiniz. Birçok önemli medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehir oldukça köklü bir geçmişe sahip. Bu yüzden farklı kültürleri yansıtan birçok tarihi esere tanıklık edebilirsiniz. 

Ucuz yolu ekibi olarak bu yazımızda vizesiz seyahat ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri olan Balkanlarda vizesiz seyahat edebileceğiniz 5 yer hakkında başlıklar ile detaylı bilgiler vermeye çalıştık. Vizesiz seyahat edebileceğiniz yerler ve benzeri içerikler için sitemizde bulunan diğer yazılara göz atabilirsiniz. Seyahat planlarınızı en basit ve en ucuz şekilde planlamak istiyorsanız seyahatin en kolay ve en ucuz yolu için uçak veya otobüs bileti seçeneklerine sitemiz üzerinden mutlaka göz atmalısınız.

Vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkeleri görüntüleyin: https://www.ucuzyolu.com/blog/yazi/yurtdisina-vizesiz-cikabileceginiz-6-ulke/